Suolahuone

Vanhassa valmistusmenetelmässä huone rakennettiin raakalaudasta ja pintaan asennettiin verkko suolan kiinnipysymiseksi. Katto- ja seinäpinnat rapattiin märällä suolalla, johon oli sekoitettu liima-ainetta. Tällöin runkomateriaalista johtuvien värivirheiden poisto vaati paksun suolakerroksen ja rakenteisiin imeytyneen kosteuden poisto vaati useita viikkoja. Kaikesta yrityksistä huolimatta jäljelle jäi usein hajuhaitta huoneen sisälle. Patentoitu levyrakenteinen suolahuone on uusinta tekniikkaa. Suolahuoneen runko seisoo vapaasti lattialla, eikä sitä tarvitse kiinnittää muihin rakenteisiin.


Katto ja seinät päällystetään levymateriaalista, Levyn pinnalle levitetään erikoinen ankkurimaalikerros ja lopuksi pinnaksi rapataan 5 – 15 mm paksuinen vuorisuolakerros. Seinien ja katon pinnoitusmenetelmän ansiosta huoneessa on enemmän hengitykselle hyödyllisiä negatiivisia ioneja, kuin vanhassa paljon liima-ainetta vaativassa menetelmässä.

Huoneen näkyvä ulkopinta voidaan päällystää paneelilla tai jollain levymateriaalilla. Ovena käytetään yleensä lasiovea, joka toimii samalla huoneen ikkunana. Näin valmistettu suolahuone on mahdollista purkaa ja siirtää uuteen paikkaan.


Suolageneraattorilla aikaansaadaan hienojakoinen suolapöly hengitysilmaan. Generaattori säädetään kunkin huoneen mukaan annostelemaan automaattisesti oikea määrän suolaa ja lähes timantinkova terä rouhii suolarakeen näkymättömäksi pölyksi ja puhaltaa sen huoneen hengitysilmaan. Generaattorissa on myös huoneen valaistuksen ja ilmanvaihdon säätöjärjestelmä.


Hoidon päätyttyä poistoilmaimuri vaihtaa huoneen sisäilman ja poistaa samalla hengityksestä kertynee hiilidioksidin. Poistoilma johdetaan suoraan ulos tai puhalletaan suodattimen kautta huonetta ympäröivään ilmaan.

Lattialle levitetyn suolakerroksen päälle laitetaan lepotuolit, joissa asiakkaat voivat levätä hoidon aikana. Katossa olevien kaiuttimien kautta huoneessa voidaan soittaa esim. rentouttavaa musiikkia. Valaistus on varustettu himmentimellä, lisävaloilla on mahdollisuus saada tunnelmavalaistus aikaan. Huoneen viihtyisyyttä voidaan lisätä TV:llä, akvaariolla yms.


Hoitovaikutusta voidaan lisätä pulsoivalla magneettiterapialla, aktiivihapetetulla juomavedellä, hengitysilman lisähapella yms.


Löydät referenssejä valmistamistamme suolahuoneista täältä.